INSTRUCȚIUNI PRIVIND CONTORIZAREA INDIVIDUALĂ
( PE ORIZONTALĂ) A APARTAMENTELOR
*De urmărit:
Legea 224 din 2015 privind modificarea și completarea Legii 241/2006
- Lucrările de separare individuală sau contorizare pe orizontală a instalațiilor interioare de distribuție a apei reci pentru fiecare apartament al unei scări de bloc se vor realiza numai după obținerea unui aviz scris obținut de la Apa Service SA. Pentru obținerea acestui aviz , reprezentantul asociației de proprietari trebuie să depună următoarele documente:
- solicitare scrisă
- acordul scris al tuturor deținatorilor cu orice titlu ai spațiilor din cadrul condominiului
- hotărârea adunării generale a asociației luată cu unanimitate de voturi
- documentația tehnico-economică și a autorizației de construire eliberată de autoritatea administrației publice locale
- Conform Legii nr 241/2006- actualizată-art. 3 lit. i. a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare ,lucrările de modificare a instalației de apă (atât pe casa scării , în apartamente cât și achiziționarea apometrelor) se vor realiza pe cheltuiala proprietarilor până în căminul de branșament . Apa Service SA vă recomandă pentru execuția lucrării țeava PPR inserție fibră compozită.
- Conform articolului 31 ,alin (22) din legea 241/2006 -actualizată-trecerea la distribuția orizontală a apei în condominiu se face integral ,pentru toate spațiile cu destinație de locuință si /sau alta destinație ,fiind interzisă repartizarea consumului în ambele sisteme de distribuție.
- Instalația se poate realiza în regim propriu ,sau cu o firma autorizată ,cu condiția să se respecte unul din proiectele întocmite de Primăria Giurgiu.
- Separarea individuală a instalației de alimentare cu apă a apartamentelor se realizează prin modificarea instalației interioare a apartamentului ,cu montarea pe casa scării ,la fiecare apartament a unui contor Dn=20 mm , multijet ,cu cadran umed.Pozitia de montaj va fi orizontală ,cu cadranul orientat către plafon ,înainte și după apometru fiind necesară montarea unui robinet de trecere ,pentru a facilita înlocuirea acestuia.
- Contoarele se vor monta față de pardoseală ,la o înalțime care să permita citirea acestora.
- Se acceptă si branșamente prin ghenă , numai dacă apometrele sunt montate pe casa scării la parter ,iar legatura la rețeaua principală să se faca printr-un singur branșament ,care trebuie să fie la vedere.
- Nu este necesară montarea unui apometru general ,atunci cand toți locatarii se racordează la noua instalație ,urmând ca cea veche să fie dezafectată.
- Apa Service S.A. nu va funcționa cu două coloane de alimentare decât o perioadă de maximum 15 zile timp suficient ca toți locatarii să se branșeze la coloana nouă.
- Utilizatorul va asigura integritatea sistemului de măsurare prin protejarea contorului împotriva furtului conform Legii 241/2006 ,operatorul neasigurand contor în caz de furt.
- După realizarea contorizării individuale pe orizontală , Apa Service S.A. va recepționa lucrarea și va sigila contorul fiecărui apartament .
- Darea in funcțiune a branșamentului propriu de apă se face după încheierea contractului de furnizare/prestare a serviciului în nume propriu.
- Documentele necesare încheierii contractului sunt :
- Cerere contract pers. fizică sau Cerere contract pers. juridică
- copie act de identitate
- copie act de proprietate/închiriere