Un minunat cadou atât pentru colegele cât și pentru colegii noștri: Turul ghidat al Teatrului Național București!

Am petrecut câteva ore fascinante vizitând cele 7 spații de joc , care fac ca TNB să fie teatrul cu cele mai multe săli de spectacol din lume.

Am fost încântați să descoperim zecile de foaiere destinate expozițiilor și întâlnirilor culturale sau mondene, admirând garderobele actorilor, labirinul de holuri, lifturile imense pentru decoruri. Am aflat amănunte despre rutina pregătirii unui spectacol și am văzut sălile de spectacol din spatele cortinelor sau de pe scene.
TNB Ion Luca Caragiale înseamnă spații culturale și administrative desfășurate pe 6 niveluri, însumând peste 60 de mii de metri pătrați! Înseamnă un repertoriu cu o medie de 50 de reprezentații și în jur de 20 de mii de spectatori pe lună!
TNB înseamnă o instituție de standard european- reper pentru cultura românească, un adevărat brand cultural naţional, fiind totodată unul din principalii generatori de imagine a României.
Vizita noastră s-a petrecut chiar pe 9 martie- o zi deosebită pentru TNB- ziua de naștere a actorului Ion Caramitru, unul dintre cei mai implicați directori ai acestei prestigioase instiuții de cultură.
Mulțumim ghidului Ionuț Corpaci, mulțumim TNB!