Buletinele de analiză

Buletinul de analiză a apei potabile este un raport care oferă informaţii despre provenienţa apei potabile şi compară caracteristicile acesteia cu standardele impuse de legislație (Legea 458/ 2002 şi Legea 311/ 2004).

Ce conțin buletinele de analiză?
Buletinul de analiză oferă informații despre gustul apei (indicatori organoleptici), compoziția ei chimică (indicatori fizico-chimici) şi rezultatul verificărilor bacteriologice. Toate datele trebuie să se încadreze în valori reglementate prin lege.

Ce analizăm într-un buletin?

Mirosul și gustul – sunt date de schimbarea caracteristicilor precum și existența unor substanțe, săruri minerale și gaze dizolvate.
Culoarea – dată de substanțele minerale sau organice care se dizolvă în natură. 
Turbiditatea – gradul de transparență a apei.
pH – indicele care definește aciditatea apei.
Conductivitatea – totalitatea sărurilor dizolvate în apă.
Clor rezidual liber – cantitatea de clor din apă după dezinfecţie pentru protecţia sanitară a acesteia.
Amoniul, nitriţii şi nitraţii – modificări în timp ale calităţii apei, cauzate de surse de impurificare specifice acestui tip de compuşi.
Fierul – component natural al apei, aflat sub forma de compuşi (de obicei bicarbonat feros).
Oxidabilitatea – totalitatea substanţelor organice şi anorganice oxidabile în apă.
Duritatea totală – caracteristicile care conferă apei compuşi de calciu şi magneziu aflaţi în soluţie. În general duritatea apei se exprimă în grade germane de duritate.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu folosirea acestora. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close